Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2016 18:50 - молитва
Автор: sani110 Категория: Рецепти   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2016 08:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Случаят с американката Джийн Хилиърд е считан от някои за истинско чудо, което медицината така и не успява да обясни

Измръзването

На 20 декември 1980 г. 19-годишната Джийн Хилиърд шофира в снежна виелица към дома си в градчето Ленгби, щата Минесота, прибирайки се от гостуване на приятели, когато автомобилът ѝ изненадващо поднася по заледения път и засяда в канавката.

След като прави няколко безуспешни опита да го подкара отново, тя решава да потърси помощ от един свой приятел, живеещ недалеч от мястото, на което се намира, тръгвайки пеш натам.

Оказва се обаче, че домът на въпросния човек е доста по-отдалечен, отколкото тя предполага, и когато най-после пристига там около 01:00 ч., вече напълно изтощена и премръзнала, припада от хипотермия до алеята пред дома му, без обаче да бъде забелязана от него.

Джийн лежи в безсъзнание в снега в продължение на шест часа, а смразяващите -25°C навън бързо превръщат тялото ѝ в истинска ледена висулка. 

В 07:00 ч. на следващата сутрин приятелят ѝ Уоли Нелсън я намира пред дома си напълно вкочанена, първоначално решавайки, че тя е мъртва, тъй като не успява да види признаци на живот.

Той незабавно я качва в автомобила си, поставяйки я по диагонал в него, и я откарва в местната болница, където е приета по спешност.

Болницата

Дежурният медицински персонал първоначално е истински шокиран от външния вид на Джийн, тъй като тя прилича на нещо, извадено току-що от фризера.

Никой не успява да раздвижи крайниците и пръстите ѝ, нито пък да измери телесната ѝ температура, защото устата и раменете ѝ са напълно вкочанени.

Наред с това зениците ѝ изобщо не реагират на светлина и не се свиват, кожата ѝ не може да се пробие с игла, за да ѝ се инжектират медикаменти, а мониторът, към който е включена, почти не отчита каквато и да било сърдечна или дихателна дейност – ударите на сърцето ѝ са едва осем в минута, а вдишванията/издишванията ѝ – шест.

Прогнозата е изключително мрачна, тъй като при измръзване в клетките се образуват ледени кристали, които в крайна сметка унищожават голяма част от клетките на тялото.

Първоначално се засягат единствено крайниците, след което общата вътрешна температура започва да се понижава, в резултат на което сърцето, белите дробовевътрешните коремни органи и мозъкът се охлаждат, като за тях става все по-трудно да изпълняват нормалните си функции, докато накрая напълно спират да работят.

Именно поради тази причина лекарите са напълно наясно и не скриват от близките на Джийн, че само истинско чудо може да я спаси, тъй като състоянието ѝ е изключително сериозно, а шансовете ѝ за пълно възстановяване – почти нулеви.

Неочакваното чудо

Междувременно Роузи Ериксън, служител към администрацията на болницата, се свързва по телефона с пастора на местната църква, обяснявайки му накратко за случилото се, чийто трагичен завършек според нея само искрената молитва може да  предотврати.

Семейството на Джийн дава благословията си и в 09:00 ч. започва обща молитва, в която се включват повече от 30 души, включително нейни близки и приятели, изразяващи мислено или на глас горещата си молба към Бог да спаси живота ѝ.

Два часа по-късно тялото на Джийн, около което са поставени топли пакети, изненадващо е разтърсено от бурни конвулсии, но дори и тези обнадеждаващи признаци на живот не успокояват лекарите, че битката е спечелена, тъй като все още съществува реален риск тя да дойде в съзнание със  сериозно мозъчно увреждане, а наред с това ампутацията на двата ѝ крака изглежда почти неизбежна заради измръзването им.

Около 13:00 ч. желаното чудо действително се сбъдва и Джийн най-после идва на себе си, като до вечерта вече е в състояние да движи ръцете си, а след три дни – и краката си, от които първоначалните измръзвания постепенно изчезват.

Тя престоява шест дни в интензивното отделение, а след още 43 дни е изписана от болницата, успявайки да се възстанови напълно след инцидента и без да изгуби нито един от крайниците или пръстите си.

Доктор Джордж Сатър, който е един от хората, борещи се за живота ѝ през онзи ден, впоследствие заявява, че това е единственият подобен случай в практиката му, когато пациент в подобно тежко състояние успява да избегне ампутация и да заживее отново нормално.



 @@



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sani110
Категория: Рецепти
Прочетен: 2113036
Постинги: 5378
Коментари: 73
Гласове: 1220