Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2014 15:40 - хю еверет(=неви. свят говори) =пространствовто е толкова мерно колкото действия извършваме
Автор: sani110 Категория: Забавление   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2014 00:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През 1957 година Хю Еверет квантовата теория е приложима към всичко в макрокосмоса на всекидневието ни. (=както горе така и долу)

Многото светове==светът на големите неща е абсолютно същият като света на атомите == ние и всичко около нас може да съществува на различни места. Според тази теория съществуват множество реалности, където има безкраен набор от наши версии, живеещи в паралелни измерения.

През 1982 година в Парижкия университет се извършва експеримент, Алан Аспект (Alain Aspect) и неговият екип откриват, че при определени обстоятелства, субатомни частици, като електроните, могат да комуникират един с друг в реално време, независимо от разстоянието между тях. Това е важен факт, обеснява че светът все пак наистина е "само" една матрица...

Без значение дали се намират на 10 метра или на 10 милиона километра, едната частица винаги "знае" какво става с другата и обратно. Проблемът с този факт е, че той нарушава приетото от Айнщайн ограничение на скоростта, с която може да пътува информацията - скоростта на светлината.

Пътуването със скорост по-голяма от тази на светлината обаче е равносилно на преминаване на времевата бариера.

Физикът от Лондонския университет Дейвид Бом че обективната реалност не съществува, че въпреки солидния си вид, Вселената е огромна холограма== триразмерно изображение (фотография), направено с помощта на лазер.

За да направим холограма, обектът първо бива осветен от лазерен лъч.
Ако холограма на роза бъде срязана наполовина и след това осветена от лазер, всяка половина ще проектира цялата роза. Получените половинки могат от своя страна да се разделят още веднъж на по две четвъртинки. Всяка от четвъртинките при облъчване отново би визуализирала холограма на цялата роза.

Бом смята, че причината субатомните частици да остават в контакт една с друга, независимо от разстоянието между тях, не се дължи на факта, че те си разменят някакви сигнали напред-назад, а защото тяхната разделеност е илюзия. Той смята, че на някакво друго ниво на реалност, такива частици не са индивидуални, а части от едно фундаментално цяло.

Бом предлага следния пример за визуализиране на своята теория: представете си аквариум, в който има риба. Представете си, че не можете да видите аквариума директно, а го наблюдавате с помощта на две камери - едната насочена към предната стена на аквариума, другата - към някоя от другите стени. Гледайки само мониторите, е вероятно да решите, че наблюдавате две различни риби. Тъй като камерите са разположени под различен ъгъл, всяка от рибите на екраните ще изглежда леко различна. След известно време наблюдение ще стигнете до извода, че между рибите съществува някакъв вид зависимост. Неузнавайки за реалната ситуация, може от направените наблюдения да се стигне до извода, че двете риби комуникират помежду си на момента, но това, само 1 риба.

Според Бом електроните и другите субатомни частици ни се струват отделни, тъй като можем да видим само част от това по-сложно измерение.

За Бом тези частици не са отделни части, а страни на по-дълбока единност, която притежава холографски свойства и е неразделна, също като спомената в началото роза. И тъй като всичко във физическата ни реалност е изградено от тези елементарни частици, то Вселената, според Бом е проекция, холограма.

Ако разделеността на частиците е илюзорна, то това означава, че всички и всичко във Вселената е свързано едно с друго и цялата природа е една матрица.


Едно от най-удивителните неща в човешкия мозък е именно взаимосвързаността на всяко парченце информация - друга характеристика, присъща за холограмите.

Скорошни експерименти установяват, че всяко от сетивата ни е чувствително към доста по-голям спектър от честоти, отколкото се предполагаше доскоро.

Изследователите откриват, например, че визуалната ни система е чувствителна към звукови вълни, че чувството ни за мирис частично зависи от така наречените осмични честоти, и че дори клетките в телата ни са чувствителни към голям честотен диапазон.

Казано по-просто - тя спира да съществува. Религиите на Изтока дълго време са проповядвали, че материалния свят е Мая - илюзия, съответно въпреки че мислим, че сме физически същества, движещи се във физически свят, това също е илюзия. Ние сме само приемници, плаващи през калейдоскопично море от честоти.

Холографната парадигма, ако се допусне, че е вярна, би обяснила много явления, които за момента са черни дупки,бели дупки - телепатия, пътувания във времето,паралелни вселенио...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sani110
Категория: Рецепти
Прочетен: 2113014
Постинги: 5378
Коментари: 73
Гласове: 1220