Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2015 20:40 - to be safe never allow (ST-36) to become dry
Автор: sani110 Категория: Забавление   
Прочетен: 1646 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2015 05:15


През 1795 в Едо (старото име на Токио) по покана на министър-председателя пристигна един от най-старите хора в Япония - земеделският производител Mamie.

Той е бил 193 г.

На въпрос на министъра - тайната на дълголетието му, каза той, от предците му, научих изкуството на медицинското обгаряне с билки и да го използвате за цял живот.

 Аз и семейството ми от 1 до 8 всеки месец затопляме с мокса в точка на Zu-San Li(st36).
image
Жена ми е вече 173 г. син на - 153, внук - 105 г. Императора му подари ориз, пари и с чест го изпрати.

След 48 г Mamie пак пристигна в Едо.

През 1843 той беше 241 г, жена му - 221, син - 201, внук - 153, съпругата на внука си - 138 г. и никой от тях не изглеждаше стар или болен.
===================================================

(tcm) усни = далак
далак(излиш. ) => стoмах(слаб) [мокса в st36] image Тcm
 стомаха и далака =[ гърне+огън] за готвене, което разгражда поетата храна и я превръща в енергия qi и кръв за тялото.
 Стомахът = котелът, а
далакът = огън, който затопля котелът
Важно е да се запази този храносмилателен огън и затова по-студените и сурови храни (плодове/зеленчуци) могат да ИЗСТУДЯТ(=отслабят ) стомаха ,което мн. увеличава огънят(=далак) за да загрее стомаха



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sani110
Категория: Рецепти
Прочетен: 2115482
Постинги: 5378
Коментари: 73
Гласове: 1220