Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2016 20:51 - кейси
Автор: sani110 Категория: Рецепти   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2016 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СПЯЩИЯ ПРОРОК Едгар Кейси открива таланта си, като си връща гласа чрез самохипноза. 
В състояние на транс заговаря на безупречен италиански

Едгар Кейси е известен американски ясновидец и паралечител, живял през средата на миналия век. Прочува се с предсказанията си, направени по време на сън и записани от стенограф. Автор е на около 26 хиляди предсказания на най-различни теми. Заради състоянието на транс, в което изпада, когато поставя диагнозите си е наречен "Спящия пророк". image Портрет на Кейси и съпругата му Гертруда, която е най-добрата тълкувателка на неговите хипнотични сънища.

На шест години Едгар Кейси споделил с родителите си, че често вижда умрели роднини и разговаря с тях. Не му повярвали. Даже се разтревожили от богатото му въображение. Тогава Едгар разбрал, че виденията му трябва да бъдат пазени в тайна. Повече никой от близките му не го чул да говори за тях. Но едно от най-драматичните събития в живота му отключило заложбите му.

 

Това се случило след инцидент, при който големият му син Хю Лин пострадал при игра с магнезиева запалка. Пламъкът лумнал внезапно и увредил очите на детето. Лекарите заявили, че най-вероятно ще се наложи да отстранят едното око, а второто евентуално може и да бъде спасено след операция. Кейси възразил, като се мотивирал с това, че вътрешният му глас не е съгласен. Той уговорил лекаря да му асистира. В продължение на две седмици лекарят следвал „указанията" на Кейси и слагал компреси с танинова киселина. Когато превръзката била свалена, кожата на лицето била абсолютно гладка, а очите - напълно здрави.

 

Нерядко диагнозите и способите на лечение на Едгар, формулирани с медицински термини, които в нормално състояние той не употребявал и не знаел значението им, противоречали на заключенията на професионалните доктори. Когато жената на неговия близък приятел доктор Хаус се почувствала зле, опитният лекар не успял да постави никаква диагноза и се обърнал за помощ към колеги в Хопкинсвил, щата Кентъки, откъдето е и Едгар Кейси. Те свикали консилиум, посъветвали се и решили, че жената на Хаус страда от злокачествен тумор в коремната кухина и се налага спешна операция. Наплашена, жената се обърнала към Кейси, който за изненада на всички заявил, че госпожа Хаус е бременна и страда от...запек. Дамата била излекувана с помощта на най-обикновена клизма.

 

Едгар Кейси бил лош ученик и баща му редовно го шамаросвал. Веднъж бащата така се ядосал, че халосал деветгодишното момче с все сила. Едгар изпаднал в безсъзнание над омразните учебници. Когато се свестил, открил с изненада, че може без запъване да преразкаже не само урока, заради който неговият баща така му се ядосал, но и всяка страница, която му попаднела пред очите. От този момент било достатъчно момчето да положи разтворения учебник под главата си, когато си ляга и на сутринта вече написаното изниквало пред очите му, все едно е ксерографирано. Така от двойкаджия Едгард се превърнал в отличник.

 

 

 

Способностите на Едгар се активирали от инцидент. В едно междучасие играел на бейзбол със съученици. Топката го ударила толкова силно, че му премаляло от болка и изгубил съзнание. Както си лежал вкъщи, а родителите му се суетяли край него, малкият заявил: „Гръбначният ми стълб е пострадал при удара. Трябва да ми приготвите отвара". И издиктувал разни билки, които трябва да бъдат забъркани в определени пропорции със суров лук. Докато родителите му слушали слисани, Едгар ги подканил: „Какво чакате, нямам никакво време. Побързайте, преди да е станало късно!".

 

Приготвили му компреса и го наложили. Едгар заспал дълбоко, а на сутринта се събудил напълно здрав. Този случай бил първият от поредицата прозрения на Кейси, които го прославили по цял свят.

 

След като завършил училище, Кейс започнал да работи като продавач в магазин в Хопкинсвил, след това отишъл в Луисвил, където работил в книжарница, а в началото на 1900 г. се преквалифицирал в застрахователен агент. Веднъж получил остри болки в гърлото. Обърнал се към лекар, който произнесъл тежка диагноза: „Болестта е много сериозна, може да изгубиш гласа си". Така и станало. Едгар обикалял по различни лекарски кабинети, но никой не можел да му помогне. Така се озовал и при местния хипнотизатор Ал Лейн, който го посъветвал да пробва чрез самохипноза. Едгар опитал.

 

В състояние на хипнотичен сън, той изведнъж заговорил с чист и ясен глас. Казал: „Да. Всичко усещам и разбирам". Едгар описал условията, предизвикали частична парализа на гласните струни и обяснил, че проблемът може да се оправи, ако се усили циркулацията на кръвта към бездействащите мускули и нерви. Инструкциите били изпълнени в будно състояние и гласът се възстановил. Слухът бързо се разпространил и към Едгар започнали да се стичат хора, които нямали надежда от традиционната медицина.

 

Кейси нямал медицинско образование и права да лекува, затова започнал да помага на някои лекари като консултант. Процесът на консултирането се състоял в следното: показвали му болни, той се унасял в хипнотичен сън и казвал диагнозата и средствата за лечение. Характерно за рецептите на Едгар Кейси било, че повечето са много прости: той препоръчвал компреси, гаргари, билкови отвари, тонизиращи средства, физически упражнения.

 

Лекарите се отнасяли недоверчиво и дори враждебно към способностите на Кейси. Веднъж при него пристигнал хомеопатът Уесли Кетч, който заявил, че иска от Кейси диагноза за болестта си, въпреки че бил наясно какво му е. Той просто искал да провери дали Кейси ще успее да я налучка. В състояние на транс Едгар заявил, че Кетч няма апандисит, а прищипан нерв. Хомеопатът се разхилил гръмогласно. За да докаже, че Кейси е шарлатанин, отишъл при остеопат на отсрещната улица. Там диагнозата на Кейси се потвърдила и Кетч си тръгнал засрамен и излекуван.

 

През 1927 г. във вирджиния бийч била регистрирана Асоциация на националните изследователи и Едгар Кейси най-после получил твърда основа за своята работа. Концепцията, лежаща в основата на лечението, предписвано от Кейси в състояние на транс никога не се променяла: отстранявайки причината, а не следствието, той помагал на организма да оздравее и да се справи сам с болестта. В картотеките на центъра във Вирджиния бийч били записани десетки случаи на успешно излекувани пациенти от Кейси под самохипноза.

 

В стремежа си да помогне на колкото се може повече болни, Кейси се съгласявал да извършва демонстрации в различни градове пред екипи от лекари. Той никога не бъркал в диагнозите, назовавал даже такива детайли, като температурата или кръвното налягане на пациентите, които му били подбрали.

 

Най-добрата тълкувателка на неговите предсказания била Гертруда - неговата съпруга. Когато тя се разболяла от тежка болест, лекарите се произнесли, че е прекарала белодробна туберкулоза и взели на подбив предписаното от Кейси лечение: хероин в комбинация с други наркотици и остеопатично наместване на прешлените. Третата препоръка шокирала лекарите - какво общо имат прешлените с бактериална инфекция на дробовете? Рецептата на Кейси окончателно ги довършила - според него трябвало да се налее ябълкова ракия в дъбово буре и да се вдишват изпаренията 4 пъти на ден. Оказало се, че и този път е бил прав.

 

Сред десетките писма с молба за помощ, които ежедневно получавал по пощата Едгар, се оказало и писмо от Палермо, написано на италиански. Повикали преводач, който прочел написаното и пожелал да присъства и на самия сеанс. За негово учудване, намиращият се в хипнотичен транс Кейси поставил диагнозата на безупречен италиански.

 

„Спящия пророк", както наричали Едгар Кейси, в състояние на транс бил не само доктор, но и детектив. Веднъж го потърсили за случай с кражба на облигации на висока стойност. Кейси описал крадеца и добавил, че с него има жена. Двамата били заедно в хотел в Пенсилвания. Описвайки жената, Кейси споменал, че има родилно петно на бедрото, а два пръста на левия й крак са сраснали. Когато излязъл от самохипнозата, частният детектив, който го бил помолил за помощ се обадил на собственика на откраднатите облигации и му съобщил за наученото. Мъжът реагирал остро, че външността на крадеца нищо не му говори, но описаната жена е съпругата му, която е на гости при сестра си в Чикаго. Когато отишли все пак да проверят в споменатия хотел, установили, че действително е имало мъж и жена с такива описания, но те са напуснали хотелската стая преди един час. Наложило се Кейси да се подложи още веднъж на самохипноза, за да установи местонахождението им - в щата Охайо.

 

През 1906 г. от полицията потърсили Едгар с молба за съдействие за убита девойка. Помолили го да даде някакви насоки за името на убиеца. В състояние на транс Кейси съобщил, че момичето е убито от собствената си сестра. Назовал марката, калибъра и даже номера на пистолета, с който е застреляна жертвата. Полицията открила оръжието на мястото, посочено от Кейси - канализационна тръба в мазето, а убийцата направила пълни самопризнания.

 

На 1 януари 1945 г. Кейси предсказал и собствената си смърт. Три дни по-късно великият ясновидец и паралечител починал.)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sani110
Категория: Рецепти
Прочетен: 2116619
Постинги: 5378
Коментари: 73
Гласове: 1220